Alla
kaksi ohjetta, joiden mukaan olen tehnyt sokerikakut. Normaalisti käytän punnitus-ohjetta, joka takaa tasalaatuisempia pohjia. Lasimitta-ohje toimii kuitenkin myös oikein hyvin, mikäli vakaa ei ole käytettävissä.
Punnitus-ohje
x määrä munia
70 % munien painosta sokeria
70 % munien painosta jauhoja (75% vehnäjauhoja ja 25% perunajauhoja)
Lasimitta-ohje
lasillinen munia
vajaa lasillinen sokeria
lasillinen jauhoja (75% vehnäjauhoja ja 25% perunajauhoja)
- Voitele ja korppujauhota vuoka. Laita uuni kuumenemaan 150-170 asteeseen riippuen uunin tehokkuudesta.
- Sekoita jauhot keskenään.
-
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on sopivaa, kun voit
vatkaimilla kirjoittaa vaahdon pintään oman nimen ja se pysyy siinä
hetken.
- Sihtaa jauhot vaahtoon pienissä erissä varovasti käännellen.
- Kaada massa kakkuvuokaan ja kopauta vuokaa saadaksesi turhat ilmakuplat pois.
- Paista kakkupohjaa uunissa 30-40 minuuttia.
- Anna pohjan jäähtyä vuoassa hetki ennen kumoamista.
Jos haluat pohjasta tumman kakkupohjan, korvaa osa (n. ½-1 dl riippuen jauhojen määrästä) vehnäjauhoista kaakaojauheella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti