sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Paprika-vuohenjuustopitko

Myös tätä herkkua tarjoiltiin ystäväni 30-vuotisjuhlissa. Ohjeen nappasin Pirkasta




 
3 dl maitoa
1 ps (11 g) kuivahiivaa
2 rkl siirappia
3/4 tl suolaa
1 tl timjamia
1/2 dl öljyä
4 dl sämpyläjauhoja
n. 3 dl vehnäjauhoja
 

Täyte 
3-4 (n. 600 g) paprikaa (itse laitoin vain 2 isoa, n. 500 g)
2 rkl öljyä
1/2 tl suolaa

mustapippurirouhetta
1 pkt (200 g) vuohenjuustoa
1/2 dl pestoa

Voiteluun öljyä
Koristeluun 1/2 dl mantelirouhetta


Lämmitä maito 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja sekoita maitoon. Lisää siirappi, suola, timjami ja osa jauhoista hyvin sekoittaen. Lisää öljy ja alusta taikinaan loput jauhot. Kohota taikina liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
Valmistele kohoamisen aikana täytteet. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Viipaloi paprikat sentin levyisiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota paprikoita muutama minuutti. Mausta suolalla ja mustapippurirouheella. Jäähdytä paprikat. Puolita vuohenjuustotanko pituussuunnassa. Viipaloi puolikkaat ohuiksi viipaleiksi.  

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kostuta hieman leivinpaperia ja kauli leivinpaperilla taikinasta 30 x 40 cm kokoinen levy. Siirrä levy leivinpaperin kanssa pellille.  

Levitä pesto taikinan keskelle 10 cm:n leveydelle. Peitä paprikoilla ja vuohenjuustolla. 

Viipaloi taikina taikinapyörällä täytteen molemmilta puolilta 15 viipaleeseen hieman vinottain. Nostele viipaleet vuorotellen täytteen päälle. Peitä pitko ja kohota noin puoli tuntia. 

Voitele pitko öljyllä ja ripottele pinnalle mantelirouhetta. 

Paista 200-asteessa toiseksi alimmalla tasolla noin 15 minuuttia. Viipaloi ja tarjoa jäähtyneenä. 

3 kommenttia:

  1. Tämä taitaa päätyä suolaiseksi tarjottavaksi, kun kummityttö tulee kesällä käymään :)

    VastaaPoista
  2. Suosittelen! Kovasti näitä ainakin kehuttiin juhlissa. :)

    VastaaPoista
  3. Tää on aivan ihanaa salaatin kanssa - tein juuri viikonloppuna :) Tosin sun tekele on paljon laadukkaamman näköinen kuin mun - ensi kerralla laitan enemmän jauhoja :)

    VastaaPoista