sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Isänpäiväkakku

Meillä juhlittiin tänä vuonna miehen ensimmäistä isänpäivää, mutta melko perinteisissä merkeissä päivä sujui. Kakkukahvit juotiin siis taas minun pappan luona. Perinteeksi muodostunut kermakakku sai kuitenkin väistyä marenkikuorrutteisen kakun tieltä. 

Idea kakkuun tuli Valion sivuilta täältä. Ihan täysin en kuitenkaan reseptiä noudattanut, vaan kakkupohjan tein perinteiseen tyyliin ja täytteen aineiden määriä muokkasin isompaan kakkuun sopivaksi.


Kakkupohjana oli 5 munan vaalea sokerikakku, jonka kostutin maidolla. Välissä kirsikkahilloa ja rommirusinatäyte (2 prk Valion rommirusinarahkaa, 3 valkuaista ja 3 rkl sokeria vaahdotettuna sekä 6 liivatelehteä).


Päällinen on italialaista marenkia ja aineiden suhteet olivat 150 g valkuaisia, 330 g sokeria ja 75 g vettä. Valmistusmenetelmä oli siis sama kuin Valion reseptissä.


Kauniin värin marenkiin poltin kaasupolttimella.


Paljon onnea kaikille isille!

3 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää ja varmaan maistuikin hyvältä :)

    VastaaPoista
  2. Niin hauskat on nuo marenkihuiput! Nam :))

    VastaaPoista
  3. Kiitos Tita ja Anna Pauliina! Oli kyllä hyvät makuyhdistelmät, ainakin omaan makuuni. Marenkikuorrutus oli kivaa vaihtelua kermavaahdolle, jotenkin kevyempää vaikka toki makeaa.

    VastaaPoista