sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Mansikka-raparperikakku

Pari viikkoa sitten kokoonnuimme kolmen perheen voimin meille nauttimaan brunssista. Tarjolla oli mm. salaattibuffet, focacciaa (klik), leipää ja levitettä, juustoa, kananmunia, croisantteja, hedelmiä, tuoremehua, kivennäisvettä ja tietysti vähän kuplivaa. :) Menu toteutettiin nyyttärihengessä, joten kenenkään harteille ei kaatunut koko tarjoilu. 

Jälkiruoka oli yksi minun vastuualueistani ja makennälkää taltuttamaan tein raikkaan mansikka-raparperikakun. Kakun juju on valkosuklaatäytteen sisällä piilottelevissa mansikka- ja raparperikerroksissa, jotka tulevat esiin vasta kakkua leikatessa.






Pohja:
200 g Digestive-keksejä
75 g voita sulatettuna

Mansikkakerros:

500 g pakastemansikoita
n. 2 rkl vettä

n. 4 rkl sokeria (tai maun mukaan)
4 liivatetta

Raparperikerros: 

500 g raparperia pilkottuna
n. 2 rkl vettä
n. 1,5 dl sokeria (tai maun mukaan)
4 liivatetta

Valkosuklaatäyte: 

5 dl vispikermaa
1 prk vaniljarahkaa
1 levy Pandan valkosuklaata
2 rkl vettä
4 liivatetta

Mansikkakerros
- Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään.
- Mittaa kattilaan mansikat, sokeri ja vesi ja kiehauta pari minuuttia.
- Soseuta seos survimella tai sauvasekoittimella.
- Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää mansikkaseokseen.
- Vuoraa 20 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja kaada seos vuokaan.
- Anna viilentyä ensin jääkaapissa ja laita sitten pakkaseen jähmettymään. (Pakastaminen ei ole välttämätöntä, mutta auttaa kerroksen siirtämistä kakun päälle.)

Raparperikerros
- Tee samoin kuin mansikkakerros

Pohja
- Murskaa keksit hienoksi ja lisää voisulan joukkoon.
- Vuoraa 24 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele seos vuoan pohjalle kevyesti. Vuoan sisällä voi halutessaan käyttää reunakalvoa tai suihkauttaa reunoille vuokrasprayta siistien reunojen aikaansaamiseksi. Voit myös koota kakun suoraan tarjoilulautaselle, jolloin voit hyödyntää irtopohjavuoan reunoja ja/tai reunakalvoa kakun kokoamiseen.
- Laita vuoka jääkaappiin, jotta pohja kovettuu.

Vaniljatäyte
- Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään.
- Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää vaniljarahka.
- Sulata valkosuklaa ja lisää vaahtoon.
- Kuumenna tilkka vettä ja lisää joukkoon liivatteet.
- Kaada liivatevesi täytteeseen ohuena nauhana samalla koko ajan vatkaten.

Kokoaminen
- Nosta keksipohjan päälle mansikkakerros.
- Kaada puolet valkosuklaatäytteestä vuokaan.
- Nosta raparperikerros täytteen päälle.
- Kaada loput täytteestä vuokaan. Tasoita pinta lusikalla tai palettiveitsellä.
- Laita kakku jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.
- Koristele kakku haluamallasi tavalla.


2 kommenttia:

  1. Onpas kivannäköinen kakku, tuo leikkauspinta on tosi kaunis! Mahtava idea tuo ylläritäyte, näyttää ihan juustokakulta päällepäin!

    VastaaPoista