sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Guinness-kakku

Tämä kakku meni Murun päiväkotiin kiitokseksi kuluneesta syksystä. Sokeria ja rasvaa ei ohjeessa säästellä, mutta lopputulos ei ole ollenkaan liian makea tai raskas. Toki kohtuudella nautittuna! :)

Alkuperäinen ohje taitaa olla Nigella Lawsonin, tämän käännöksen sain työkaveriltani.


Kakkupohja

250 ml Guinnessia
200 g voita
75 g tummaa kaakaojauhetta
400 g sokeria
142 ml creme fraichea
2 munaa
1 rkl vanilliinisokeria
275 g vehnäjauhoja
2 ½ tl ruokasoodaa

Kuorrutus

300 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
150 g tomusokeria
2 dl kuohukermaa

- Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele ja vuoraa leivinpaperilla 24 cm:n irtopohjavuoka.
- Kaada olut kattilaan, lisää voi viipaleina ja lämmitä, kunnes voi on sulanut. Lisää sekaan kaakao ja sokeri ja sekoita.
- Vatkaa creme fraichen kanssa munat ja vaniljasokeri. Kaada joukkoon olutseos sekä lisää jauhot ja sooda. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista n. 40-50 min. Anna jäähtyä kokonaan vuoassa.
- Kun kakku on jäähtynyt, laita se tarjoiluastialle ja valmista kuorrute. Vatkaa tuorejuusto, tomusokeri sekä kuohukerma kuohkeaksi ja paksuksi. Levitä kuorrute kakun päälle niin, että se muistuttaa Guinnes-tuopin vaahtoa.


Kiitos vielä dagiksen aikuisille!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti