lauantai 4. tammikuuta 2014

Broileripiirakka

Perjantai-illan vieraille tekaisin pikaisesti broileripiirakan ja sain tilaisuuden käyttää upouutta piirakkavuokaa. Kiva tehdä vaihteeksi muu kuin pyöreän muotoinen piirakka. Ja erityispisteet vuoka saa irtopohjastaan, jonka avulla piirakan saa kätevästi nostettua pois vuoasta! :)


Pohja
100 g voita
1½ dl sämpyläjauhoja
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaurahiutaleita
2½ rkl kylmää vettä

Täyte
300-400 g pippurimarinoituja broilerin fileitä
1 sipuli pilkottuna
1 suippopaprika
½ pkt Brie-juustoa
1 muna
2 dl ruokakermaa
2 dl emmental-juustoraastetta 

Koristeeksi lehtipersiljaa

- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Nypi voi ja jauhot sekaisin. Lisää vesi ja vaivaa nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, ja laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

- Pilko broilerifileet pieniksi paloiksi ja paista ne pannulla.
- Lisää joukkoon pilkottu sipuli ja kuullota kevyesti. Laita pannu pois liedeltä ja anna seoksen jäähtyä hetki.
- Pilko suippopaprika renkaiksi.

- Kaada broileri-sipulisekoitus piirakkapohjan päälle. Lisää paprikat.
- Nypi Brie-juustosta nokareita piirakkaan ja ripottele juustoraaste päälle.
- Sekoita muna ja kerma keskenään ja kaada piirakan päälle.
- Paista piirakkaa n. 25 minuuttia, kunnes juustokuorrutus on saanut kauniin ruskean värin.

- Anna piirakan jäähtyä hetki, koristele lehtipersiljalla ja tarjoile raikkaan salaatin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti