keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Mutakakku

Hyvää Uutta Vuotta 2014!

Tämä vuosi aloitetaan tuhdilla mutta NIIN hyvällä leivonnaisella, mutakakulla. Mutakakku kaikessa yksinkertaisuudessaan hipoo täydellisyyttä, mitä tulee suklaaleivonnaisiin ja silti tätä herkkua ei tule leivottua läheskään niin usein kuin pitäisi. Itsenäisyyspäivänä asia korjattiin ja tätä tahmaista kakkua nautiskeltiin sushien jälkipalaksi. Ohjeen löysin Fazerin sivuilta

Itsenäisyyspäivänä kakku kypsyi ehkä hivenen liikaa, joten kun seuraavana viikonloppuna kokeilin uudelleen, laitoin jauhoja ½ dl vähemmän ja paistoin kakkua 17 minuuttia. Silloin lopputulos oli ainakin omaan makuuni täydellinen: reunat rapsakat ja keskeltä ihanan tahmaista. :) Suosittelen!



200 g tummaa suklaata
200 g voita
4 munaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja (toisella kerralla laitoin siis vain 2 dl)
1 tl leivinjauhetta

- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. 
- Sulata suklaa ja voi ja kaada munasokeriseokseen. 
- Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita varovasti. 
- Kaada seos voideltuun, jauhoitettuun pyöreään vuokaan (n. 25 - 26cm).
- Paista uunin alatasolla n. 15-20 min. Mud Cake jää sisältä löysähköksi ja jähmettyy hieman jäähtyessään. 
- Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua, ensin huoneen lämmössä, sitten jääkaapissa.
- Tarjoile vadelmien ja jäätelön kera.


(Tässä kuvassa kakku on jo käynyt jääkaapissa, siksi sisus ei ole enää valuvaa.)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti