keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Focaccia

Tämän päivän lounasvieraalle tarjosin mozzarellasalaatin kanssa tätä kerrassaan herkullista focacciaa. Alkuperäinen ohje löytyy täältä, mutta omani maustoin vain rosmariinilla ja sormisuolalla, kuten focaccia kai perinteisimmillään maustetaan. Alla siis muokattu ohje.



Taikina:
3 ½ dl vettä
25 g hiivaa
½ dl oliiviöljyä
1½ tl suolaa
1 rkl hunajaa
7 dl vehnäjauhoja

Päälle
oliiviöljyä
rosmariinia
sormisuolaa

- Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon hiiva.
- LIsää oliiviöljy, suola ja hunaja.
- Lisää jauhot pienissä erissä ja vaivaa taikinaa käsin n. 10 minuuttia (koneella 5 min.) Taikina saa jäädä melko löysäksi, kuitenkin niin että sen saa melko helposti sormista irti. 
- Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla 30 minuuttia.

- Vuoraa n. 20 x 30 cm uunivuoka leivinpaperilla ja voitele vuoka kauttaaltaan reilulla määrällä oliiviöljyä.
- Kaada kohonnut taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi jauhotetuin sormin. Anna kohota vielä toiset 30 minuuttia liinan alla.

- Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen (kiertoilmalla 225).
- Paina sormella leipään pieniä kuoppia. Voitele leipä oliiviöljyllä ja ripottele pinnalle (tuoretta) rosmariinia ja reilusti sormisuolaa.
- Paista leipää uunin keskitasolla n. 12-15 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
- Anna jäähtyä hetki, leikkaa paloiksi ja nauti!

3 kommenttia:

  1. Ihanan muhkean näköinen. Focaccia on ihanaa, tulee vaan ihan liian harvoin tehtyä. Mä oon laittanut taikinan joukkoon joskus oreganoa ja pinnalle timjami. On todella herkullista niinkin :)

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä todella ilmavaa! Täytyy ehdottomasti kokeilla muillakin mausteilla, oregano ja timjami toimivat varmasti myös loistavasti. :)

    VastaaPoista
  3. Ihan paras tekemäni focaccia!! Kiitos!

    VastaaPoista