130 g voita
45 g sokeria
100 g keltuaisia
120 g sulaa tummaa suklaata
100 g valkuaisia
100 g sokeria
120 g vehnäjauhoja
5 g vaniljasokeria
Väliin:
Aprikoosimarmeladia
Suklaakuorrutus:
200 g tummaa suklaata
1,5 dl kermaa
Käytä huoneenlämpöisiä raaka-aineita!
- Laita uuni kuumenemaan 170 asteeseen. Voitele (ja jauhota) 20 cm:n kakkuvuoka.
- Vaahdota voi ja sokeri (45 g) kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sulata suklaa.
- Lisää keltuaiset ja sula suklaa voivaahtoon.
- Sulata suklaa.
- Lisää keltuaiset ja sula suklaa voivaahtoon.
- Vatkaa valkuaiset ja sokeri (100 g) kovaksi vaahdoksi ja lisää massaan varovasti sekoittaen.
- Lisää lopuksi siivilöidyt jauhot varovasti käsin sekoittaen.
- Kaada taikina vuokaan ja nostele taikinaa keskeltä reunoille, jotta kakku ei kohoa liikaa keskeltä.
- Paista uunin alatasolla n. 50 min. (Kaksinkertaista annosta isommassa vuoassa tulee paistaa n. 60 min.)
- Jäähdytä pohja ja leikkaa kahteen tai kolmeen osaan.
-
Kostuta esim. peruskostutusvedellä (90 % vettä + 10 % sokeria
kiehautetaan ja jäähdytetään), johon on lisätty rommia tai rommiaromia.
- Lisää kakun väleihin aprikoosimarmeladia.
- Päällystä kakku kauttaaltaan ohuella kerroksella aprikoosimarmeladia ja yritä saada pinnasta mahdollisimman tasainen.
-
Jos aprikoosimarmeladi tuntuu liian paksulta levittää sileästi, ohenna
sitä vedellä kiehauttamalla kattilassa esim. 100 g
aprikoosimarmeladia, 1 rkl vettä ja 1 tl sitruunamehua. Anna kuplahtaa
ja jäähdytä hieman.
-
Laita kakku jääkaappiin suklaakuorrutuksen valmistuksen ajaksi ilman
kupua. Näin kakun pinta ehtii hetken kuivahtaa ja suklaalla
kuorruttaminen sileästi on hieman helpompaa.
Suklaakuorrutus
- Kiehauta kerma kattilassa ja anna sen jäähtyä hieman.
-
Lisää paloiteltu suklaa kerman joukkoon ja sekoittele hiljalleen
lastalla (ei vispilällä, ettei synny ilmakuplia) kunnes suklaa on
sulanut kermaan. Tässä vaiheessa voi halutessaan lisätä nokareen voita.
- Kaada kuorrute kakun päälle, valuta reunoille ja levitä parilla paletin sipauksella. Kuorrute alkaa jähmettyä heti, joten levityksen tulisi tapahtua nopeasti.
- Kaada kuorrute kakun päälle, valuta reunoille ja levitä parilla paletin sipauksella. Kuorrute alkaa jähmettyä heti, joten levityksen tulisi tapahtua nopeasti.
Ohje lainattu Ahonlaidan Tanjalta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti