Blogipäivitykset ovat olleet pienellä kesätauolla, vaikka keittiössä onkin jauhot pöllynneet silloin tällöin. Usein herkut ovat vain kadonneet parempiin suihin niin nopeasti, ettei niitä ole ehtinyt kuvata. :)
Tällä kakulla herkuteltiin ystäväpariskunnan luona maukkaiden grillivartaiden jälkeen. Idea on otettu täältä, mutta tein pieniä muutoksia ohjeeseen.
Pohja:
200 g Digestive-keksejä
75 g voita sulatettuna
Täyte:
2 dl vispikermaa
1 prk (200 g) vaniljarahkaa
n. 2 dl vaniljavanukasta
reilu ½ dl sokeria
8 liivatelehteä
400 g (2 ps) (pakaste)mustikoita
Koristeluun esim. tuoreita mustikoita, mustikanvarpuja tms.
- Vuoraa 20-22 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla tai laita vuoan reunat suoraan tarjoilualustalle. Suihkauta vuokasprayta vuoan reunoille, jotta kakku irtoaa siististi.
- Murskaa keksit ja sekoita ne voisulan kanssa. Painele keksipohja vuoan pohjalle tai tarjoilulautaselle. Laita pohja jääkaappiin kovettumaan täytteen valmistuksen ajaksi.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
- Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
- Lisää vaahtoon vaniljarahka, -vanukas ja sokeri.
- Soseuta mustikat. Mikäli käytät pakastemustikoita, sulata niitä ensin hetki mikrossa tai kattilassa.
- Kuumenna osa soseesta lähes kiehuvaksi, purista liivatteista vesi ja sulata liivatteet soseen joukkoon. Yhdistä mustikkasoseet ja lisää ne täytteeseen.
- Kaada täyte pohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään ainakin 3 tunniksi.
- Koristele kakku.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti