tiistai 4. helmikuuta 2014

Runebergin tortut

Huomisen Runebergin päivän kunniaksi innostuin leipomaan ensimmäistä kertaa Runebergin torttuja. Jostain syystä olen aina luullut, että ne olisivat jotenkin vaikeita tehdä, mutta vielä mitä! Ja kun makukin oli mitä loistavin, saa kaupan tortut tästä lähtien jäädä suosiolla hyllylle.

Ohjeen nappasin Koko Suomi leipoo -ohjelman sivuilta täältä. Sen mukaan torttuja tulisi 16 kpl, mutta kun tein puolikkaan taikinan, riitti se vain 6 torttuun. Eli olisiko alkuperäinen ohje sittenkin 12:lle? 

Kostutukseen käytin punssin sijaan rommia. Toimii! :)




Taikina:
200 g voita
40 g sokeria
70 g fariinisokeria
100 g kananmunaa
100 g kermaa
200 g vehnäjauhoja
70 g mantelijauhoja
70 g korppujauhoja
5 g leivinjauhetta
5 g kardemummaa

Kostutus:
1 dl vettä
3 rkl sokeria
reilu liraus rommia

Päälle:
vadelmahilloa
pomadaa (tomusokeria + sitruunamehua)

- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Vaahdota voi ja sokerit. 
- Lisää munat yksitellen.
- Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan kerman kanssa. 
- Annostele taikina voideltuihin runebergintorttuvuokiin.
- Paista uunissa n. 15-20 minuuttia.
- Kostuta tortut paiston jälkeen rommi-sokerivesiseoksella. 
- Koristele vadelmahillolla ja pomadalla.

Vinkki! Jos et omista erillisia runebergintorttuvuokia, käy muffinssivuoka yhtä hyvin. Itse käytin alumiinisia kohokasvuokia, siksi tortuista tuli aavistuksen kartion muotoisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti