Ohjeen nappasin Koko Suomi leipoo -ohjelman sivuilta täältä. Sen mukaan torttuja tulisi 16 kpl, mutta kun tein puolikkaan taikinan, riitti se vain 6 torttuun. Eli olisiko alkuperäinen ohje sittenkin 12:lle?
Kostutukseen käytin punssin sijaan rommia. Toimii! :)
Taikina:
200 g voita
40 g sokeria
70 g fariinisokeria
100 g kananmunaa
100 g kermaa
200 g vehnäjauhoja
70 g mantelijauhoja
70 g korppujauhoja
5 g leivinjauhetta
5 g kardemummaa
Kostutus:
1 dl vettä
3 rkl sokeria
reilu liraus rommia
Päälle:
vadelmahilloa
pomadaa (tomusokeria + sitruunamehua)
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Vaahdota voi ja sokerit.
- Lisää munat yksitellen.
- Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan kerman kanssa.
- Annostele taikina voideltuihin runebergintorttuvuokiin.
- Paista uunissa n. 15-20 minuuttia.
- Kostuta tortut paiston jälkeen rommi-sokerivesiseoksella.
- Koristele vadelmahillolla ja pomadalla.
Vinkki! Jos et omista erillisia runebergintorttuvuokia, käy muffinssivuoka yhtä hyvin. Itse käytin alumiinisia kohokasvuokia, siksi tortuista tuli aavistuksen kartion muotoisia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti