Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl kermaviiliä
1 muna
½ dl sokeria
n. 100 g valkosuklaata
200 g mustikoita
(1 rkl perunajauhoja)
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää muna.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
- Levitä taikina piirakkavuoan (n. 24 cm) pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin.
- Sekoita kermaviili, muna ja sokeri keskenään.
- Kaada seos pohjan päälle.
- Pilko valkosuklaa pieniksi paloiksi ja ripottele kermaviiliseoksen päälle.
- Jos käytät pakastemustikoita, sekoita niiden joukkoon perunajauho. Lisää sitten mustikat piirakan päälle.
- Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia. Jos reunat alkavat tummua aikaisemmin, peitä piirakka leivinpaperilla.
Vinkki! Voit laittaa kermaviiliseoksen ja valkosuklaan myös mustikoiden päälle, jolloin piirakka näyttää enemmän perinteiseltä mamman marjapiirakalta. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti