torstai 24. heinäkuuta 2014

Mustikka-valkosuklaapiirakka

Huh hellettä! Ilmat ovat suosineet viime aikoina eikä keittiössä ole pahemmin aikaa vietetty, kun kaikki ruoat on valmistettu ulkona. Leipomisetkin ovat jääneet kovin vähälle, mutta tämän mustikkapiirakan sentään pyöräytin nopeasti yksi aamu, kun ystävä lapsineen tuli vierailulle. Pienen tvistin tähän muuten melko peruspiirakkaan tuo valkosuklaa. Ja hyvää oli, sillä piirakka katosi parempiin suihin niin nopeasti, että kuvat leikkauspinnasta jäi ottamatta. :)




Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 dl kermaviiliä
1 muna
½ dl sokeria
n. 100 g valkosuklaata
200 g mustikoita
(1 rkl perunajauhoja)

- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. 
- Lisää muna.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
- Levitä taikina piirakkavuoan (n. 24 cm) pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin.

- Sekoita kermaviili, muna ja sokeri keskenään.
- Kaada seos pohjan päälle.
- Pilko valkosuklaa pieniksi paloiksi ja ripottele kermaviiliseoksen päälle.
- Jos käytät pakastemustikoita, sekoita niiden joukkoon perunajauho. Lisää sitten mustikat piirakan päälle.
- Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia. Jos reunat alkavat tummua aikaisemmin, peitä piirakka leivinpaperilla.

Vinkki! Voit laittaa kermaviiliseoksen ja valkosuklaan myös mustikoiden päälle, jolloin piirakka näyttää enemmän perinteiseltä mamman marjapiirakalta. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti