Pohja:
200 g kaurakeksejä
75 g voita
Raparperikerros:
500 g raparperia
1,5 dl sokeria
(2 rkl vettä)
4 liivatetta
Valkosuklaatäyte:
5 dl vispikermaa
1 prk vaniljarahkaa
1 levy Pandan valkosuklaata
2 rkl vettä
4 liivatetta
Raparperikerros
- Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään.
- Mittaa kattilaan raparperi ja sokeri (ja vesi) ja kiehauta pari minuuttia.
- Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää seokseen.
- Vuoraa 20 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja kaada seos vuokaan.
- Anna viilentyä ensin jääkaapissa ja laita sitten pakkaseen jähmettymään. (Pakastaminen ei ole välttämätöntä, mutta auttaa kerroksen siirtämistä kakun päälle.)
Pohja
- Murskaa keksit hienoksi ja lisää voisulan joukkoon.
- Vuoraa 24 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele seos vuoan pohjalle kevyesti. Voit myös koota kakun suoraan tarjoilulautaselle, jolloin voit hyödyntää irtopohjavuoan reunoja ja/tai reunakalvoa kakun kokoamiseen. Vuoan reunat voi myös voidella kevyesti vuokraspraylla tai öljyllä ja tomusokeroida ne, niin kakku irtoaa vuoasta helposti ja reunat ovat siistit.
- Laita vuoka jääkaappiin, jotta pohja kovettuu.
Valkosuklaatäyte
- Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään.
- Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää vaniljarahka.
- Sulata valkosuklaa ja lisää vaahtoon.
- Kuumenna tilkka vettä ja lisää joukkoon liivatteet.
- Kaada liivatevesi täytteeseen ohuena nauhana samalla koko ajan vatkaten.
Kokoaminen
- Nosta keksipohjan päälle raparperikerros.
- Kaada valkosuklaatäyte päälle ja tasoita pinta lusikalla tai palettiveitsellä.
- Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään.
- Mittaa kattilaan raparperi ja sokeri (ja vesi) ja kiehauta pari minuuttia.
- Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää seokseen.
- Vuoraa 20 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja kaada seos vuokaan.
- Anna viilentyä ensin jääkaapissa ja laita sitten pakkaseen jähmettymään. (Pakastaminen ei ole välttämätöntä, mutta auttaa kerroksen siirtämistä kakun päälle.)
Pohja
- Murskaa keksit hienoksi ja lisää voisulan joukkoon.
- Vuoraa 24 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele seos vuoan pohjalle kevyesti. Voit myös koota kakun suoraan tarjoilulautaselle, jolloin voit hyödyntää irtopohjavuoan reunoja ja/tai reunakalvoa kakun kokoamiseen. Vuoan reunat voi myös voidella kevyesti vuokraspraylla tai öljyllä ja tomusokeroida ne, niin kakku irtoaa vuoasta helposti ja reunat ovat siistit.
- Laita vuoka jääkaappiin, jotta pohja kovettuu.
Valkosuklaatäyte
- Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään.
- Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää vaniljarahka.
- Sulata valkosuklaa ja lisää vaahtoon.
- Kuumenna tilkka vettä ja lisää joukkoon liivatteet.
- Kaada liivatevesi täytteeseen ohuena nauhana samalla koko ajan vatkaten.
Kokoaminen
- Nosta keksipohjan päälle raparperikerros.
- Kaada valkosuklaatäyte päälle ja tasoita pinta lusikalla tai palettiveitsellä.
- Laita kakku jääkaappiin
jähmettymään muutamaksi tunniksi.
- Koristele kakku esim. mansikoilla ja sitruunamelissanlehdillä. Itse laitoin vielä marenkia koristeeksi, mutta se kannattaa laittaa vasta juuri ennen tarjoilua, muuten marenki sulaa kakun päälle.
- Koristele kakku esim. mansikoilla ja sitruunamelissanlehdillä. Itse laitoin vielä marenkia koristeeksi, mutta se kannattaa laittaa vasta juuri ennen tarjoilua, muuten marenki sulaa kakun päälle.
Erityiskiitokset vielä erinomaisista hoitopäivistä Riinalle, Liisalle, Susannalle, Minnalle ja Janille ja hyvää kesää!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti