Alkuperäinen ohje taitaa olla Nigella Lawsonin, tämän käännöksen sain työkaveriltani.
Kakkupohja
250 ml Guinnessia
200 g voita
75 g tummaa kaakaojauhetta
400 g sokeria
142 ml creme fraichea
2 munaa
1 rkl vanilliinisokeria
275 g vehnäjauhoja
2 ½ tl ruokasoodaa
200 g voita
75 g tummaa kaakaojauhetta
400 g sokeria
142 ml creme fraichea
2 munaa
1 rkl vanilliinisokeria
275 g vehnäjauhoja
2 ½ tl ruokasoodaa
Kuorrutus
300 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
150 g tomusokeria
2 dl kuohukermaa
- Kuumenna uuni 180 asteeseen.
Voitele ja vuoraa leivinpaperilla 24 cm:n irtopohjavuoka.
- Kaada olut kattilaan, lisää voi viipaleina ja lämmitä, kunnes voi on sulanut. Lisää sekaan kaakao ja sokeri ja sekoita.
- Vatkaa creme fraichen kanssa munat ja vaniljasokeri. Kaada joukkoon olutseos sekä lisää jauhot ja sooda. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista n. 40-50 min. Anna jäähtyä kokonaan vuoassa.
- Kun kakku on jäähtynyt, laita se tarjoiluastialle ja valmista kuorrute. Vatkaa tuorejuusto, tomusokeri sekä kuohukerma kuohkeaksi ja paksuksi. Levitä kuorrute kakun päälle niin, että se muistuttaa Guinnes-tuopin vaahtoa.
- Kaada olut kattilaan, lisää voi viipaleina ja lämmitä, kunnes voi on sulanut. Lisää sekaan kaakao ja sokeri ja sekoita.
- Vatkaa creme fraichen kanssa munat ja vaniljasokeri. Kaada joukkoon olutseos sekä lisää jauhot ja sooda. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista n. 40-50 min. Anna jäähtyä kokonaan vuoassa.
- Kun kakku on jäähtynyt, laita se tarjoiluastialle ja valmista kuorrute. Vatkaa tuorejuusto, tomusokeri sekä kuohukerma kuohkeaksi ja paksuksi. Levitä kuorrute kakun päälle niin, että se muistuttaa Guinnes-tuopin vaahtoa.
Kiitos vielä dagiksen aikuisille!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti