Tämä kakku matkasi työkaverin pojan 2-vuotis syntymäpäiville. Jaakon suosikkeja ovat poikamaiseen tyyliin kaikki ajoneuvot, mutta tällä hetkellä erityisesti peräkärryt ovat the juttu. Joten sellainen piti tietysti kakkuun saada. :)
Kakkupohjana on 4 munan vaalea sokerikakku ja välissä valkosuklaa- ja mustikkatäytteet. Päällinen ja koristeet ovat sokerimassaa.
Peräkärryn vetäjäksi halusin tehdä traktorin ja mallina toimi näin ollen Tomi Traktori.
The peräkärry hiekkakuorman kera. :)
Hiekka on Digestive-keksiä ja nimi spritsattu Pandan tummalla suklaalla.
Paljon onnea Jaakolle!
sunnuntai 25. marraskuuta 2012
sunnuntai 11. marraskuuta 2012
Isänpäivä
Isänpäivää juhlistettiin taas perinteisesti kermakakulla. Tämän vuoden versiota koristivat suklaaristikkoreuna ja Wiener Nougat Crushilla koristellut kermavaahtohuiput.
Pohjana kakussa on 4 munan vaalea sokerikakku ja välissä vadelmahilloa & passiontäytettä.
Hyvää isänpäivää kaikille isille! ♥
Pohjana kakussa on 4 munan vaalea sokerikakku ja välissä vadelmahilloa & passiontäytettä.
Kermakuorrutus on Flora Vispiä ja suklaaristikon tein Pandan tummasta suklaasta.
Hyvää isänpäivää kaikille isille! ♥
lauantai 27. lokakuuta 2012
Chocolate Chip Walnut Brownies
Etsin netistä jotain uutta reseptiä kokeiltavaksi ja löysin Liv-kanavan sivuilta Leila Leipoo -ohjelman jakson, jossa Leila varioi mutakakusta erilaisia leivoksia ja muffineita. Nämä suklaapähkinäbrowniet kuulostivat niin hyviltä, että niitä oli pakko kokeilla.
Ja hyviä muuten olivat! Miehen mielestä jopa jo liian tuhteja. :)
Pohja:
175 g pehmeää voita
3 dl kidesokeria
1,5 dl kaakaojauhetta
0,5 dl vaaleaa siirappia
1/4 tl suolaa
3 munaa
1,5 dl vehnäjauhoja
200 g valkosuklaata
150 g saksanpähkinöitä
Fudge-kuorrutus:
1,5 dl kuohukermaa
0,5 dl maitoa
0,5 dl vaaleaa siirappia
1 tl jauhettua inkivääriä
200 g tummaa suklaata (70 %)
saksanpähkinöitä koristeluun
Ja hyviä muuten olivat! Miehen mielestä jopa jo liian tuhteja. :)
Pohja:
175 g pehmeää voita
3 dl kidesokeria
1,5 dl kaakaojauhetta
0,5 dl vaaleaa siirappia
1/4 tl suolaa
3 munaa
1,5 dl vehnäjauhoja
200 g valkosuklaata
150 g saksanpähkinöitä
Fudge-kuorrutus:
1,5 dl kuohukermaa
0,5 dl maitoa
0,5 dl vaaleaa siirappia
1 tl jauhettua inkivääriä
200 g tummaa suklaata (70 %)
saksanpähkinöitä koristeluun
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Vatkaa voi ja kidesokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi.
- Lisää kaakaojauhe, siirappi ja suola.
- Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja lisää lopuksi vehnäjauhot.
- Pilko suklaa pieniksi paloiksi. Lisää suklaa ja kokonaiset saksanpähkinät taikinaan.
- Laita leivinpaperi 16x25 cm:n vuoan pohjalle ja kaada taikina vuokaan.
- Paista kakkua uunin keskitasolla 15-25 minuuttia. Kokeile kakkutikulla, kakku saa jäädä keskeltä tahmeaksi.
- Anna kakun jäähtyä.
Kuorrutus
- Kiehauta kerma, maito, siirappi ja inkivääri. Ota kattila pois liedeltä.
- Pilko suklaa oikein pieneksi ja lisää lämpimään kermamaitoon, jotta suklaa sulaa.
- Levitä kuorrutus kakun päälle. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa ja leikkaa sitten ruuduiksi.
Leilan omat sivut löytyvät täältä. Tein itse vain puolikkaan annoksen, joten jos haluat pellillisen, kuten Leila teki, niin tuplaa ainekset.
sunnuntai 21. lokakuuta 2012
Ellin muumikakku
Ellin 2-vuotis syntymäpäiville toivottiin muumikakkua. Pikku Myy ja Niiskuneiti ovat Ellin suosikkihahmot, joten ne piti kakkuun toki saada. :)
Kakkupohjana tässä on 10 munan vaalea sokerikakku ja välissä mustikka- ja valkosuklaatäytteet. Päällinen on sokerimassaa, jonka alla voikreemi.
Koristeet on sokeri- ja kaulintamassaa.
Paljon onnea Ellille!
Kakkupohjana tässä on 10 munan vaalea sokerikakku ja välissä mustikka- ja valkosuklaatäytteet. Päällinen on sokerimassaa, jonka alla voikreemi.
Koristeet on sokeri- ja kaulintamassaa.
sunnuntai 7. lokakuuta 2012
Suklaafondant
Viikonloppuisin on aikaa hemmotteluun ja aikaa panostaa hyvän ruoan lisäksi myös jälkiruokiin. Tällä kertaa testiin pääsivät lämpimät suklaafondantit, joiden valuva suklaasydän lumoaa jokaisen!
Suklaafondanttien teossa kuuluisi käyttää metallisia annosvuokia, mutta koska sellaisia ei kaapista löytynyt, turvauduin keraamisiin kohokasvuokiin. Fondantit jäivät siksi hivenen liian mataliksi, mutta makua se ei haitannut!
Ohje on Glorian Ruoka ja Viini -lehdestä 2/2011 ja riittää neljälle hengelle.
120 g
tummaa suklaata (esim. Valrhona Araguani 72 %)
85 g huoneenlämpöistä voita
2 huoneenlämpöistä kananmunaa
2 huoneenlämpöistä kananmunankeltuaista
2/3 dl kidesokeria
3 1/2 rkl erikoisvehnäjauhoja
Voiteluun:
30 g huoneenlämpöistä voita
1 1/2 rkl tomusokeria
- Voitele metalliset annosvuoat pehmeällä voilla. Jauhota vuoat siivilöidyllä tomusokerilla ja karista ylimääräinen tomusokeri pois. Paloittele suklaa teräskulhoon ja nosta kulho kuumaa vettä sisältävän kattilan päälle. Kuuma vesi ei saa koskettaa kulhon pohjaa. Sulata suklaa vesihauteessa keskilämmöllä. Lisää voi sulan suklaan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää kokonaiset kananmunat yksitellen suklaa-voisulaan ja koko ajan sekoittaen.
- Vatkaa kananmunankeltuaiset ja kidesokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi toisessa kulhossa. Lisää vaahto suklaa-voisulaan vähän kerrallaan, lastalla varovasti nostellen. Siivilöi jauhot taikinaan ja sekoita varovasti, jotta taikina säilyttää kuohkeutensa.
- Jaa suklaataikina vuokiin. Älä täytä vuokia piripintaan vaan jätä 1/4 vuoasta täyttämättä. Peitä vuoat muovikelmulla ja nosta ne jääkaappiin odottamaan vähintään yön yli, enintään vuorokaudeksi.
- Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Poista metallivuokien päältä muovikelmut ja nosta vuoat uunipellille. Fondantien tulee olla kylmiä uuniin laitettaessa. Paista leivonnaisia uunin keskitasossa noin 12 minuuttia niin, että leivonnaiset kypsyvät reunoiltaan ja pinnaltaan mutta säilyvät sisältä pehmeän valuvina. Leivokset ovat kypsiä, kun taikina alkaa hieman irrota vuoan reunoilta. Kumoa fondantit vastapaistettuina lautasille ja tarjoa halutessasi vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.
- Vinkki! Paistoaikaan vaikuttaa olennaisesti uunin tehokkuus. Kiertoilmauunissa voit paistaa leivokset samassa lämpötilassa, mutta lyhennä paistoaika noin 10 minuuttiin. Fondantvuokia myydään keitiötarvikeliikkeissä ja tavarataloissa.
Suklaafondanttien teossa kuuluisi käyttää metallisia annosvuokia, mutta koska sellaisia ei kaapista löytynyt, turvauduin keraamisiin kohokasvuokiin. Fondantit jäivät siksi hivenen liian mataliksi, mutta makua se ei haitannut!
Ohje on Glorian Ruoka ja Viini -lehdestä 2/2011 ja riittää neljälle hengelle.
85 g huoneenlämpöistä voita
2 huoneenlämpöistä kananmunaa
2 huoneenlämpöistä kananmunankeltuaista
2/3 dl kidesokeria
3 1/2 rkl erikoisvehnäjauhoja
Voiteluun:
30 g huoneenlämpöistä voita
1 1/2 rkl tomusokeria
- Voitele metalliset annosvuoat pehmeällä voilla. Jauhota vuoat siivilöidyllä tomusokerilla ja karista ylimääräinen tomusokeri pois. Paloittele suklaa teräskulhoon ja nosta kulho kuumaa vettä sisältävän kattilan päälle. Kuuma vesi ei saa koskettaa kulhon pohjaa. Sulata suklaa vesihauteessa keskilämmöllä. Lisää voi sulan suklaan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää kokonaiset kananmunat yksitellen suklaa-voisulaan ja koko ajan sekoittaen.
- Vatkaa kananmunankeltuaiset ja kidesokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi toisessa kulhossa. Lisää vaahto suklaa-voisulaan vähän kerrallaan, lastalla varovasti nostellen. Siivilöi jauhot taikinaan ja sekoita varovasti, jotta taikina säilyttää kuohkeutensa.
- Jaa suklaataikina vuokiin. Älä täytä vuokia piripintaan vaan jätä 1/4 vuoasta täyttämättä. Peitä vuoat muovikelmulla ja nosta ne jääkaappiin odottamaan vähintään yön yli, enintään vuorokaudeksi.
- Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Poista metallivuokien päältä muovikelmut ja nosta vuoat uunipellille. Fondantien tulee olla kylmiä uuniin laitettaessa. Paista leivonnaisia uunin keskitasossa noin 12 minuuttia niin, että leivonnaiset kypsyvät reunoiltaan ja pinnaltaan mutta säilyvät sisältä pehmeän valuvina. Leivokset ovat kypsiä, kun taikina alkaa hieman irrota vuoan reunoilta. Kumoa fondantit vastapaistettuina lautasille ja tarjoa halutessasi vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.
- Vinkki! Paistoaikaan vaikuttaa olennaisesti uunin tehokkuus. Kiertoilmauunissa voit paistaa leivokset samassa lämpötilassa, mutta lyhennä paistoaika noin 10 minuuttiin. Fondantvuokia myydään keitiötarvikeliikkeissä ja tavarataloissa.
tiistai 18. syyskuuta 2012
Ferrari
Työkaverini poika toivoi syntymäpäiväkakuksi Ferraria. Netissä suorittamani tutkimustyön jälkeen malliksi valikoitui F12berlinetta.
Kakku on koottu vaaleasta 5 munan kääretorttulevystä ja vadelmatäytteestä. Päällinen on sokerimassaa, jonka alla voikreemi. Kuvassa punainen väri näyttää enemmän oranssisävyiseltä kuin mitä se oikeasti on, mutta eipä se luonnossakaan taida silti olla se aito "Ferrarin punainen". :)
Rekisterikilpeen haluttiin päivänsankarin nimi.
Kai tuo nyt hevoseksi on tunnistettavissa...?
Alkuperäisen auton kiiltoa en valitettavasti osannut kakkuun taikoa. Ehkä punaisella sprayvärillä se olisi onnistunut, mutta tähän hätään en ehtinyt sitä hankkia. Kuva lainattu täältä.
Paljon onnea Julle!
Kakku on koottu vaaleasta 5 munan kääretorttulevystä ja vadelmatäytteestä. Päällinen on sokerimassaa, jonka alla voikreemi. Kuvassa punainen väri näyttää enemmän oranssisävyiseltä kuin mitä se oikeasti on, mutta eipä se luonnossakaan taida silti olla se aito "Ferrarin punainen". :)
Rekisterikilpeen haluttiin päivänsankarin nimi.
Kai tuo nyt hevoseksi on tunnistettavissa...?
Alkuperäisen auton kiiltoa en valitettavasti osannut kakkuun taikoa. Ehkä punaisella sprayvärillä se olisi onnistunut, mutta tähän hätään en ehtinyt sitä hankkia. Kuva lainattu täältä.
Paljon onnea Julle!
keskiviikko 12. syyskuuta 2012
Sähkömiehen 50-v. juhlat
Tällaisen kakun kera juhlittiin erään sähkömiehen 50-vuotis syntymäpäiviä.
Maadoituskoloista huolimatta on...
... sähkömies sähköiskun uhrina!
Työkaluja.
Kaikki koristeet on kaulintamassaa.
Sähköpurkaukset tein kaupan valmiilla koristelugeelillä ja ripottelin Rainbow dustia päälle.
Paljon onnea päivänsankarille!
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)