Kaapista oli päässyt leipä loppumaan, joten ei auttanut muu kuin kaivaa jauhot esille ja ryhtyä leivontapuuhiin. Ohje ei ole mitenkään erityinen, mutta kun lopputulos oli niin maukas, oli pakko tallentaa se tänne, jotta muistaisin tehdä näitä uudestaankin! :)
2,5 dl maitoa
2,5 dl vettä
1 ps kuivahiivaa
1 rkl siirappia
½ rkl suolaa
4 dl spelttijauhoja
1 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
7 dl sämpyläjauhoja
50 g pehmeää voita
kurpitsansiemeniä koristeeksi
- Mittaa maito ja vesi kulhoon, lämmitä nesteet kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon kuivahiiva. (Tiedän, kuivahiiva ohjeistetaan yleensä sekoittamaan jauhojen joukkoon, mutta en ole huomannut mitään eroa näiden tapojen välillä.)
- Lisää siirappi, suola ja auringonkukansiemenet.
- Alusta jauhot taikinaan vähitellen ja lisää lopuksi pehmeä voi. Taikina saa jäädä melko löysäksi.
- Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla 30 minuuttia.
- Vaivaa taikinasta ylimääräinen ilma pois, jaa se 24 osaan ja pyörittele sämpylöiksi.
- Laita sämpylät uunipellille leivinpaperin päälle ja anna kohota liinan alla vielä 30 minuuttia.
- Kuumenna uuni 225 asteeseen (kiertoilmalla 200 C).
- Sivele sämpylät vedellä ja ripottele päälle kurpitsansiemeniä.
- Paista sämpylöitä uunissa n. 12-15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti