maanantai 30. kesäkuuta 2014

Banoffee

Viime viikolla treffattiin kolmen muun mammalomalaisen kanssa lounaan merkeissä. Kahvin seuraksi tekaisin pitkästä aikaa banoffeen eli banaanipiiraan. En muistanutkaan, että tämä on näin hyvää! :)



Pohja
250 g Digestive-keksejä
100 g voita

Täyte
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
2 banaania
½ sitruunan mehu
2 dl vispikermaa
100 g maitorahkaa
2 rkl sokeria

- Aloita valmistus kondensoidun maidon keittämisestä: Poista purkista etiketti. Laita purkki kattilaan ja peitä vedellä. Keitä miedolla lämmöllä n. 2 tuntia ja lisää tarvittaessa vettä, jotta tölkki on koko ajan veden peitossa.
- Kaada vesi pois ja avaa tölkki varovasti. Anna kinuskin jäähtyä hetken.

- Murskaa keksit tehosekoittimessa.
- Sulata voi ja sekoita keksimurun joukkoon.
- Painele pohjaseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (20 cm) pohjalle ja reunoille. Voit halutessasi suihkauttaa vuokasprayta vuoan reunoille, niin keksireuna irtoaa vuoasta helpommin.
- Laita vuoka jääkaappiin, jotta pohja kovettuu.

- Levitä keksipohjan päälle kinuski ja laita vuoka taas hetkeksi jääkaappiin, jotta kinuski vähän tanakoituu.

- Vatkaa vispikerma vaahdoksi, lisää rahka ja sokeri.
- Irrota pohja vuoasta varovasti veitsen avulla ja siirrä tarjoiluastialle.
- Viipaloi banaanit ja asettele ne kinuskin päälle. 
- Valuta banaanien päälle sitruunamehua, jotta palat eivät tummu.
- Lusikoi lopuksi kerma-rahkaseos banaanien päälle.
- Koristele halutessasi kaakaojauheella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti