keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Raparperitiramisu

Tai ehkä sittenkin raparperikakku...? Hiukan jäi mietityttämään, että voiko leivonnaista kutsua tiramisuksi, jos ainesosat ovat kyllä suunnilleen samat, mutta lopputulos kuitenkin aika erilainen aidosta tiramisusta. No, oli miten oli, tällä herkuteltiin juhannusaattona ja hyvää oli! :) 

Ohjeen poimin uusimmasta K-Ruoka-lehdestä, tosin pohjan tein omalla sokerikakkuohjeella 5 munalla. Ja tuorejuustona käytin Philadelphiaa Violan sijaan. Alla muokattu ohje.




Pohja
5 munaa, punnitse näiden paino
sokeria 0,7 x munien painosta
jauhoja 0,7 x munien painosta (3/4 osaa vehnäjauhoja, 1/4 osaa perunajauhoja)

Kostutus
1½ dl vahvaa kahvia
2 rkl mantelilikööriä (Disaronno Originalea myydään kätevästi 5 cl:n pulloissa)

Raparperihilloke
n. 1 l raparperinpaloja
½ dl vettä
1 dl sokeria

Täyte
2 dl vispikermaa
400 g (2 prk) Philadelphia tuorejuustoa
200 g (1 prk) turkkilaista jogurttia
3 rkl sokeria

Pinnalle
kanelia

Valmista ensin raparperitäyte. Keitä raparperia, vettä ja sokeria noin 5 minuuttia, kunnes raparperi on soseutunut. Anna jäähtyä kylmäksi. (Hillokkeen voit tehdä jo edellisenä päivänä.)

- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja perunajauhot. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikina kevyesti tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 7 minuuttia.

- Kumoa paistunut torttulevy (sokeroidulle) leivinpaperille. Irrota paistopaperi pois. Leikkaa torttulevy kahteen osaan. Nosta alimmaiseksi tuleva levy suoraan tarjoiluvadille.

- Sekoita mehu tai kahvi ja likööri. Kostuta pohjalevy seoksella.

- Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon tuorejuustot, jogurtti ja sokeri. Levitä alimmalle torttulevylle puolet raparperitäytteestä ja noin 1/3 juustoseoksesta. Nosta päälle seuraava torttulevy ja kostuta se. Levitä pinnalle raparperitäyte. Lusikoi loppu juustoseos muovipussiin ja leikkaa kulmaan pieni aukko. Pursota juustoseos kakun päälle pieninä nokareina.

- Anna tiramisun vetäytyä jääkaapissa noin 4 tuntia tai yön yli. Siivilöi pinnalle kanelia esimerkiksi teesiivilän läpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti