Ohjeen poimin uusimmasta K-Ruoka-lehdestä, tosin pohjan tein omalla sokerikakkuohjeella 5 munalla. Ja tuorejuustona käytin Philadelphiaa Violan sijaan. Alla muokattu ohje.
Pohja
5 munaa, punnitse näiden paino
sokeria 0,7 x munien painosta
jauhoja 0,7 x munien painosta (3/4 osaa vehnäjauhoja, 1/4 osaa perunajauhoja)
Kostutus
1½ dl vahvaa kahvia
2 rkl mantelilikööriä (Disaronno Originalea myydään kätevästi 5 cl:n pulloissa)
Raparperihilloke
n. 1 l raparperinpaloja
½ dl vettä
1 dl sokeria
Täyte
2 dl vispikermaa
400 g (2 prk) Philadelphia tuorejuustoa
200 g (1 prk) turkkilaista jogurttia
3 rkl sokeria
Pinnalle
kanelia
- Valmista ensin raparperitäyte. Keitä raparperia, vettä ja sokeria noin 5 minuuttia, kunnes raparperi on soseutunut. Anna jäähtyä kylmäksi. (Hillokkeen voit tehdä jo edellisenä päivänä.)
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja perunajauhot. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikina kevyesti tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 7 minuuttia.
- Kumoa paistunut torttulevy (sokeroidulle) leivinpaperille. Irrota paistopaperi pois. Leikkaa torttulevy kahteen osaan. Nosta alimmaiseksi tuleva levy suoraan tarjoiluvadille.
- Sekoita mehu tai kahvi ja likööri. Kostuta pohjalevy seoksella.
- Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon tuorejuustot, jogurtti ja sokeri. Levitä alimmalle torttulevylle puolet raparperitäytteestä ja noin 1/3 juustoseoksesta. Nosta päälle seuraava torttulevy ja kostuta se. Levitä pinnalle raparperitäyte. Lusikoi loppu juustoseos muovipussiin ja leikkaa kulmaan pieni aukko. Pursota juustoseos kakun päälle pieninä nokareina.
- Anna tiramisun vetäytyä jääkaapissa noin 4 tuntia tai yön yli. Siivilöi pinnalle kanelia esimerkiksi teesiivilän läpi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti