lauantai 8. joulukuuta 2012

Tacopiirakka

Itsenäisyyspäivän viettoon olisi sopinut ehkä paremmin edellisen postauksen saaristolaisleipä, mutta tätä herkkua kuitenkin nautittiin Linnan juhlien parissa. Kyseessä siis ihanan tulinen tacopiirakka.  


Pohja:
200 g voita
4 dl vehnäjauhoja
4 rkl kylmää vettä

- Nypi voi ja jauhot sekaisin.
- Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi massaksi. Älä vaivaa liikaa.
- Painele 24 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
- Tee pohjaan haarukalla reikiä ja esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.

Täyte:
400 g jauhelihaa
1 ps tacomaustetta
2 tomaattia
1 punasipuli
½ suippopaprika (valinnainen)
3 rkl jalapenoviipaleita
200 g ranskankermaa
75-100 g juustoraastetta

- Paista jauheliha kypsäksi ja lisää tacomauste.
- Siivuta tomaatit, sipuli ja suippopaprika.
- Pilko jalapenot pieneksi.
- Raasta juusto.

- Levitä esipaistetun pohjan päälle ensin jauheliha ja sitten tomaatit, sipuli, paprika ja jalapenot.
- Lusikoi päälle pieniä nokareita ranskankermaa.
- Ripottele päällimmäiseksi juustoraaste.
- Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes juustokuorrutus on saanut tasaisesti väriä.
- Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
- Koristele rucolanlehdillä ja nauti!
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti